ویکی‌پدیا:ایختیلاف حلی: نوسخه‌لر آراسینداکی فرق

محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
Koroğlu (دانیشیق | چالیشمالار)
Koroğlu (دانیشیق | چالیشمالار)
خط ۲۱:
 
== ۶-جی آددیم: باشقالاردان کؤمک آلین ==
قابلکی آددیم‌لار سیزین اختلاف‌لارینیزی حل ائتمزسه، دۇرومونوزا گؤره آشاغی‌داکی یوْل-یؤندم‌لرین بیرینی سئچینː
اگر گام‌های قبل برای حل اختلاف به نتیجه نرسید، یکی از روش‌های زیر را امتحان کنید. اینکه کدام راه را انتخاب می‌کنید یا به چه ترتیبی آن‌ها را به‌کار می‌گیرید، به ماهیت اختلاف نظر و ترجیحات اشخاص درگیر بستگی دارد.
 
;دستیاراندییشدیریجی ویرایشگرکؤمک‌چی‌لری:[[ویکی‌پدیا:دستیاری ویرایشگر|دستیاران ویرایشگر]] برای یافتن شخص باتجربه‌ای که بتواند مشورت و بازخورد یک یه یک ارائه دهد، به ویرایشگران کمک می‌کند. با وجود اینکه این امکان جزیی از حل اختلاف نیست، اما برای کمک به درک بهتر روش بیان شفاف و مناسب دیدگاه شما و حرکت به سمت اجماع طراحی شده‌است. چه درگیر حل اختلاف شده‌باشید و چه نشده‌باشید، همیشه می‌توانید برای کمک یک دستیار، درخواستی بنویسید. همچنین، دستیاران می‌توانند به شما کمک کنند که بهترین راه حل اختلاف یا مشکلات را بیابید.
;اصلاحی باخیش ایستمک: [[ویکی‌پدیا:باخیش ایستک‌لری|باخیش ایستک‌لرینه]] باش وۇرون.
;نظر اصلاحی بخواهید: سری به [[ویکی‌پدیا:درخواست‌های نظر اصلاحی]] که محل اصلی طرح اختلاف نظرهای عمومی است بزنید.
;نظر یک شخص سوم را بخواهید:در صورتی که در اختلاف نظری که تنها دو ویرایشگر در آن‌ها درگیرند به عقیده بیطرفانه‌ای احتیاج دارید به [[ویکی‌پدیا:عقیده سوم]] بروید.
;دربارهقوْنویا موضوعگشره بپرسیدسوْروشون:در صفحه بحث یک [[ویکی‌پدیا:ویکی‌پروژه]] موضوع-محور، سوال کنید. معمولا اینگونه پروژه‌ها در بالای صفحه بحث مقاله فهرست می‌شوند.
;دربارهسیاست‌لره سیاست‌هاگؤره بپرسیدسوْروشون: در [[ویکی‌پدیا:سیاست‌ها و رهنمودها|صفحه بحث سیاست]] مربوط به موضوع سوال خود را بپرسید.
;دربیلدیری یکیتابلولاریندا ازکؤمک تابلوی اعلانات مربوط تقاضای کمک کنیدایسته‌یین:اگر اختلاف نظر شما مربوط به یکی از موضوعات زیر است، می‌توانید برای گرفتن نظر سایر ویرایشگرانی که با اختلاف نظرهای مشابه آشنا هستند، در یکی از مکان‌های زیر بنویسید:
:* [[ویکی‌پدیا:تابلوی اعلانات منابع معتبر|تابلوی اعلانات منابع معتبر]] - برای بحث در مورد اینکه آیا یک منبع معتبر است یا نه.
:* [[ویکی‌پدیا:تابلوی اعلانات تحقیق دست اول]] - برای بررسی تحقیق دست اول نبودن موضوعی.
خط ۳۵:
:* [[ویکی‌پدیا:نظریه‌های حاشیه‌دار/تابلوی اعلانات|تابلوی اعلانات نظریه‌های حاشیه‌دار]] برای گزارش نظریه‌هایی که به آن‌ها [[ویکی‌پدیا:نظریه‌های حاشیه‌دار|ارزش نامتعارف]] داده‌شده‌است.
;برای رفتار دور از نزاکت:در صورتی که با ویرایشگرانی که [[ویکی‌پدیا:نظریه‌های حاشیه‌دار|رفتار به دور از نزاکت]] از خود نشان می‌دهند به مشکل برخوردید، به [[ویکی‌پدیا:هشدار برای رعایت نزاکت|هشدار برای رعایت نزاکت]] مراجعه کنید.
;میانجی‌گری غیررسمی آراچیلیق: زمانی که احساس می‌کنید مسائل دارد پیچیده می‌شود، سعی کنید از افرادی که دارای خونسردی لازم هستند، بخواهید که در بحث مداخله و کمک نمایند. این کار ممکن است به حل مساله کمک کند. گاهی اوقات ممکن است با ارائه درخواست خود بتوانید از ویرایشگرانی که نظر سوم را ارائه کرده‌اند یا به تقاضای ارسال نظر اصلاحی پاسخ داده‌اند بخواهید که میانجی‌گری کنند. [[ویکی‌پدیا:گروه میانجی‌گری|گروه میانجی‌گری]] نیز برای فرونشاندن اختلاف نظرها، بدون رجوع به میانجی‌گری رسمی، شما را یاری خواهندکرد.
 
;میانجی‌گری رسمی آراچیلیق: برای اختلاف به‌وجودآمده [[ویکی‌پدیا:درخواست میانجی‌گری|درخواست میانجی‌گری]] کنید. [[میانجی‌گری]] یک فرایند داوطلبانه‌است که در آن اشخاصی که دیدگاه بی‌طرف دارند، با طرفین درگیر در اختلاف همکاری می‌کنند. میانجی به طرف‌های اختلاف کمک می‌کند تا به توافقی قابل قبول برای همه دست پیدا کنند. زمانی که درخواست میانجی‌گری رسمی می‌کنید، آماده باشید که نشان دهید برای حل اختلاف نظر موجود، قبلا با استفاده از گام‌های بالا تلاش خود را کرده‌اید. ضمنا میانجی‌گری زمانی امکان‌پذیر است که تمام طرف‌های درگیر، موافق میانجی‌گری باشند، آن را بپذیرند و بخواهند داوطلبانه در آن شرکت کنند.
;نظرسنجیبیر برگزارباخیش آلما (نظرسنجی) کنیدقۇرون:اگر رسیدن به اجماع فقط با بحث قابل سنجش نباشد، می‌توانید با نظرسنجی، موضوعات موجود در بحث را روشن کنید. دقت کنید که نظرسنجی نمی‌تواند اجماع ''ایجاد'' کند، ولی برای درک آن مفید خواهد بود. به همین ترتیب اگر فکر می‌کنید که کاربران، رسیدن به اجماع را در نظر نمی‌گیرند، نظرسنجی نمی‌تواند آن‌ها را مجبور کند که اجماع‌نظر پیشنهادی شما را بپذیرند. هرچند نظرسنجی در اختلاف ''می‌تواند'' کاربران را در درک نقطه تعادل عقاید و مقصود اشخاص از عقایدشان کمک کند، اما ممکن است باعث شود تا ادعا گردد که نظرسنجی، ساختگی و نمایشی است. برای دیدن دلایل لزوم بحث کردن، آن‌هم قبل از رای‌گیری [[ویکی‌پدیا:رای‌گیری جایگزین بحث نیست]] را ببینید.
 
== سوْن یوْل: داورلیک ==